Különleges habos gyümölcstorta

A különleges habos gyümölcstorta recept hozzávalói

A piskótához:

3 db tojás, 1 evőkanál langyos víz, 125 gramm cukor, 50-50 gramm liszt és ételkeményítő, 1 csapott kávéskanál sütőpor, 3 csapott evőkanál kakaó

A töltelékhez:

10 lap világos zselatin, 3/4 liter tejszín, 75 gramm cukor, 200 gramm málna vagy más bogyós gyümölcs, 1 db citrom leve, 1 pohárka málnalikőr, 25 gramm porcukor, 3 db tojás sárgája, 1 zacskó vaníliás cukor

Különleges habos gyümölcstorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Különleges habos gyümölcstorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A különleges habos gyümölcstorta recept elkészítése

 

Most nem az volt a cél, hogy gyorsan összedobjunk egy sütit, inkább az, hogy készítsünk egy csodás tortát. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el otthon Önök is így!

A piskótához a tojássárgákat vízzel és 75 gramm cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habot a tojásos krémhez adjuk, rászitáljuk a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a kakaót, majd óvatosan összedolgozzuk. A piskótamasszát kizsírozott tortaformába töltjük, és gyengén előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük. A piskótát sütőrácsra borítva kihűlni hagyjuk, majd vízszintesen kettévágjuk.

A töltelékhez a zselatint bő vízbe áztatjuk, a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Néhány gyümölcsszemet félreteszünk a díszítéshez, a többit villával szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a likőrt és a porcukrot. 7 lap beáztatott és jól kinyomkodott zselatint kissé felmelegítve feloldunk. Az oldott zselatint összekeverjük a gyümölcspürével, majd a tejszínhab egyharmadával gazdagítjuk. Málnához aktuális ártippet itt találnak!

Az alsó tésztalapot tortakarikával körbefogjuk, rásimítjuk a málnahabot. Ráhelyezzük a második tortalapot. A tojássárgákat és a vaníliás cukrot elkeverjük a maradék tejszínhabbal, majd hozzáadjuk a jól kinyomott és feloldott maradék zselatint. A tortát bevonjuk habbal, és hűtőszekrényben kicsit pihentetjük. Óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát, majd a darabolt gyümölccsel díszítve tálaljuk.

 

Nézzen meg egy más típusú édességet is!

 

Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 



Comments are closed.