Lepény, szilvával

A lepény, szilvával recept hozzávalói

20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj vagy margarin, 5 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg szilvabefőtt vagy friss szilva, fahéj, 5 dkg porcukor

Lepény, szilvával

Lepény, szilvával

 

A lepény, szilvával recept elkészítése

 

Ha igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, látványos sütire vágynak, akkor ez a recept jó választás. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel, egyelőre félretesszük.

A cukrot kikeverjük a vajjal és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, és nagyon óvatosan a habot is.

Lisztezett, vajazott, vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, a tetejére szilvát teszünk. Közepesen meleg sütőben sütjük. Sütés után felszeleteljük. A szilvához aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál megszórjuk a tetejét fahéjas porcukorral.

 

Kattintson ide egy másik édesség receptért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.