Lepény, szilvával

Hozzávalók

20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj vagy margarin, 5 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg szilvabefőtt vagy friss szilva, fahéj, 5 dkg porcukor

 

Lepény, szilvával

Lepény, szilvával

 

A lepény, szilvával recept elkészítése

 

Ha igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, látványos sütire vágynak, a legjobb helyen járnak.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel, egyelőre félretesszük.

A cukrot kikeverjük a vajjal és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, és nagyon óvatosan a habot is.

Lisztezett, vajazott (vagy sütőpapíros) tepsibe öntjük, a tetejére szilvát teszünk. Közepesen meleg sütőben sütjük. Sütés után felszeleteljük. A szilvához aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál megszórjuk a tetejét fahéjas porcukorral.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik édesség receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Lepény, szilvával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.