Levendulás kefír

 

Hozzávalók

1 db vaníliarúd vagy 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom, 10 dkg cukor, 1 dl víz, 6 szál levendula, 1 l kefír, 10 dkg málna, 10 dkg eper, 5 dkg feketeszeder, 5 dkg ribizli, 1 dl narancslé, 1 cl narancslikőr, 2 evőkanál cukor, 2 dl tejszín keményre verve

 

levendulás kefír

Levendulás kefír

 

A levendulás kefír elkészítése

 

A vaníliarúd közepét kivájjuk, a cukrot a vízzel összekeverjük, felfőzzük, citromkarikával és a levendulával ízesítjük. 12 órán keresztül hűtőben állni hagyjuk.

A gyümölcsöket a cukorral, narancslével , narancslikőrrel lemarinírozzuk. A kefírt összekeverjük a leszűrt cukorsziruppal, hűtőbe tesszük, majd a keményre felvert tejszínnel lazán vegyítjük.

Tálaláskor a pohár aljára öntjük a kefírt, béleljük a gyümölcsökkel, újból kefír, citromkarika, levendulaág. Ha gondolják, remekül passzol hozzá egy kiváló Zirci Apátsági levendulás sör - csak a levendula kedvééért:).

Egy más karakterű édességet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Levendulás kefír
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.