Levendulás kefír

A levendulás kefír recept hozzávalói

1 db vaníliarúd vagy 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom, 10 dkg cukor, 1 dl víz, 6 szál levendula, 1 l kefír, 10 dkg málna, 10 dkg eper, 5 dkg feketeszeder, 5 dkg ribizli, 1 dl narancslé, 1 cl narancslikőr, 2 evőkanál cukor, 2 dl tejszín keményre verve

Levendulás kefír

Levendulás kefír

 

A levendulás kefír recept elkészítése

 

És itt is van az újabb példa arra, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból, jelen esetben a kefírből csuda dolgot készíteni. Csuda desszertet. Alapvetően forró nyári éjszakákon született az ötlet, de bármikor elkészíthető, természetesen. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A vaníliarúd közepét kivájjuk, a cukrot a vízzel összekeverjük, felfőzzük, citromkarikával és a levendulával ízesítjük. 12 órán keresztül hűtőben állni hagyjuk.

A gyümölcsöket a cukorral, narancslével , narancslikőrrel lemarinírozzuk. A kefírt összekeverjük a leszűrt cukorsziruppal, hűtőbe tesszük, majd a keményre felvert tejszínnel lazán vegyítjük.

Tálaláskor a pohár aljára öntjük a kefírt, béleljük a gyümölcsökkel, újból kefír, citromkarika, levendulaág. Ha gondolják, remekül passzol hozzá egy kiváló Zirci Apátsági levendulás sör - csak a levendula kedvééért:). Árat itt találnak hozzá.

 

Egy más karakterű édességet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Levendulás kefír
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.