Linzertallér

Hozzávalók, linzertallér

30 dkg liszt
5 dkg cukor nélküli gesztenyemassza
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás sárgája
20 dkg meggydzsem
15 dkg csokoládé
10 szem cukros cseresznye

 

Linzertallér

Linzertallér

 

A linzertallér elkészítése

 

A díszítésből egyértelműen kiderül, hogy karácsonyi finomságnak készülő édességről van szó. Ettől függetlenül nem kell ragaszkodni dátumokhoz, bármikor elkészíthető:).

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ezt a tésztát mindig forró sütőben kell kisütni. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, rászitáljuk a porcukrot és belekeverjük a gesztenyemasszát. A hűtőben pihentetjük. A gesztenyemasszához aktuális árat itt találnak.

Pihentetés után márvány nyújtófával kinyújtjuk, kiszaggatjuk, rátesszük a sütőlemezre, A sütőlemezt nem kell bekenni. Megsütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, ekkor betöltjük lekvárral, és csokoládéba mártjuk.

Még egy csokis finomság itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Linzertallér
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.