Mákos palacsinta eperraguval

Hozzávalók, mákos palacsinta eperraguval

10 dkg búzadara
6 dl tej
5 dkg cukor
10 dkg eper
10 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék
8 db palacsinta
tejszínhab
10 dkg porcukor
karamell

 

Mákos palacsinta eperraguval

Mákos palacsinta eperraguval

 

A mákos palacsinta eperraguval recept elkészítése

 

A tejből kókuszreszelékkel és búzadarával tejbedarát készítünk. Attila javaslata, hogy a tejhez előbb a kókuszreszeléket tegyük, mert a kókuszreszelék kicsit keményebb, mint a búzadara. Hozzáadjuk a mákot és a cukrot, az eper felét, majd betöltjük a palacsintákba. A palacsinta készítésének alapreceptjét itt találják.

Kicsit eltérhetünk a megszokott formáktól: töltsük szabálytalan alakúra! Ha nem frissen sütik a palacsintát, hanem mondjuk délről megmaradt, akkor serpenyőben nyugodtan megmelegíthetik.

Az eperragu pedig igen egyszerű, mégis nagyon új, érdekes íz: cukrot karamellizálunk, felengedjük az eper felével, és kész is van! Ízlésesen tálaljuk, mármint mindenki a maga kedve szerint. Az eperhez aktuális árat itt találnak.

Megnéznének egy másik palacsintareceptet is?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mákos palacsinta eperraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.