Mákos palacsinta eperraguval

Hozzávalók

10 dkg búzadara, 6 dl tej, 5 dkg cukor, 10 dkg eper, 10 dkg darált mák, 5 dkg kókuszreszelék, 8 db palacsinta, tejszínhab, 10 dkg porcukor, karamell

A tejből kókuszreszelékkel és búzadarával tejbedarát készítünk. Attila javaslata, hogy a tejhez előbb a kókuszreszeléket tegyük, mert a kókuszreszelék kicsit keményebb, mint a búzadara. Hozzáadjuk a mákot és a cukrot, az eper felét, majd betöltjük a palacsintákba.

Kicsit eltérhetünk a megszokott formáktól: töltsük szabálytalan alakúra! Ha nem frissen sütik a palacsintát, hanem mondjuk délről megmaradt, akkor serpenyőben nyugodtan megmelegíthetik.

Az eperragu pedig igen egyszerű, mégis nagyon új, érdekes íz: cukrot karamellizálunk, felengedjük az eper felével, és kész is van! Ízlésesen tálaljuk, mármint mindenki a maga kedve szerint.

Megnéznének egy másik palacsintareceptet is?

 

Mákos palacsinta eperraguval

Mákos palacsinta eperraguval

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mákos palacsinta eperraguval
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.