Mákos palacsinta meggyel

Hozzávalók, mákos palacsinta meggyel

  • 20 dkg darált mák,
  • 1 db citrom,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 6 dkg porcukor,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 0,5 dl rum,
  • 1 üveg meggybefőtt,
  • 2 evőkanál méz,
  • őrölt fahéj

 

Mákos palacsinta meggyel

Mákos palacsinta meggyel

 

A mákos palacsinta meggyel recept elkészítése

 

Édes palacsintát sütünk. A mákot összekeverjük porcukorral, reszelt citrom héjjal, vaníliás cukorral, megszórjuk vele a palacsintát, feltekerjük, és mélyebb jénaiba tesszük. Palacsinta-alapreceptet itt találnak.

A felolvasztott vajon a mézet karamellizáljuk, lé nélkül hozzáadjuk a meggyet, ízesítjük őrölt fahéjjal. Rumot öntünk rá, flambírozzuk, és a palacsintához öntjük. Melegen tálaljuk. Javaslat: ha még finomabbá szeretnénk tenni, pár gombóc vanília fagyival feldobhatjuk. A rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Ha szeretne még további édességreceptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk

Cím
recipe image
Recept neve
Mákos palacsinta meggyel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.