Málnahabos charlotte

A málnahabos charlotte recept hozzávalói

  • 4 db tojás,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 1 reszelt héja citrom,
  • 4 dl tejszín,
  • 2 evőkanál méz,
  • 25+5 dkg málna,
  • 1 jó evőkanál zselatin,
  • tejszínhab,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 jó evőkanál porcukor,
  • 4 evőkanál málnalekvár
Málnahabos charlotte

Málnahabos charlotte

 

A málnahabos charlotte recept elkészítése

 

Egy igazán remek édesség receptjét mutatjuk most meg, eredetijét orosz Charlotte-ként is emlegetik, a Mit főzzünk ma? konyhájában málnával készül. A torta történetéről itt olvashatnak, mi az elkészítésre koncentráltunk, tegyenek Önök is így, de azért olvassanak utána. Mert amúgy a konyhában nincs jobb, mint a vidám előkészületeket sztorikkal feldobni. Nézzék meg, és készítsék el így is!

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük. Ezután beleszórjuk a szitált lisztet, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, vékonyra simítjuk, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt világos színűre sütjük. Ha elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával felcsavarjuk. A málnához aktuális árat itt találnak.

A krémhez a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és beleforgatjuk a málnalekvárt. A kihűlt piskótát letekerjük, megkenjük a málnás krémmel, és szorosan felgöngyöljük. Végül fél centi vastagra szeleteljük, és kibélelünk vele egy félgömb alakú formát. A málnahabhoz a növényi tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a mézet, a 25 deka, villával nagyjából összetört málnát, és a fél deci forró vízben feloldott zselatint.

Végül a lágy málnahabot a piskótával bélelt formába töltjük, majd a megmaradt piskótával befedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor tejszínhabbal, málnaszemekkel díszítjük, és cikkekre vágva tálaljuk.

 

További édes süti receptjeinket itt találja.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Málnahabos charlotte
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.