Málnahabos charlotte

A málnahabos charlotte recept hozzávalói

  • 4 db tojás,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 1 reszelt héja citrom,
  • 4 dl tejszín,
  • 2 evőkanál méz,
  • 25+5 dkg málna,
  • 1 jó evőkanál zselatin,
  • tejszínhab,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 jó evőkanál porcukor,
  • 4 evőkanál málnalekvár
Málnahabos charlotte

Málnahabos charlotte

 

A málnahabos charlotte recept elkészítése

 

Egy igazán remek édesség receptjét mutatjuk most meg, eredetijét orosz Charlotte-ként is emlegetik, a Mit főzzünk ma? konyhájában málnával készül. A torta történetéről itt olvashatnak, mi az elkészítésre koncentráltunk, tegyenek Önök is így, de azért olvassanak utána. Mert amúgy a konyhában nincs jobb, mint a vidám előkészületeket sztorikkal feldobni. Nézzék meg, és készítsék el így is!

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük. Ezután beleszórjuk a szitált lisztet, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, vékonyra simítjuk, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt világos színűre sütjük. Ha elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával felcsavarjuk. A málnához aktuális árat itt találnak.

A krémhez a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és beleforgatjuk a málnalekvárt. A kihűlt piskótát letekerjük, megkenjük a málnás krémmel, és szorosan felgöngyöljük. Végül fél centi vastagra szeleteljük, és kibélelünk vele egy félgömb alakú formát. A málnahabhoz a növényi tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a mézet, a 25 deka, villával nagyjából összetört málnát, és a fél deci forró vízben feloldott zselatint.

Végül a lágy málnahabot a piskótával bélelt formába töltjük, majd a megmaradt piskótával befedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor tejszínhabbal, málnaszemekkel díszítjük, és cikkekre vágva tálaljuk.

 

További édes süti receptjeinket itt találja.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

 Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Málnahabos charlotte
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.