Mandulás-gesztenyés fánk

A mandulás-gesztenyés fánk hozzávalói

15 dkg liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl víz
csipet só
6 db tojás
10 dkg mandula
10 dkg szemes gesztenye
3 evőkanál méz
diónyi darab gyömbér
tejszínhab
2 evőkanál porcukor
3 dkg vaj
olaj a sütéshez

 

Mandulás-gesztenyés fánk, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mandulás-gesztenyés fánk, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mandulás-gesztenyés fánk készítése

 

A vizet, az olajat, pici sóval feltesszük forrni, a forrásban lévő folyadékhoz adjuk a lisztet, csomómentesen elkeverjük, „lepirítjuk". Utána egyenként hozzáadjuk a tojásokat, simára keverve, majd kihűtjük.

Olajat forrósítunk, kanál segítségével gombócokat formázunk, meghempergetjük a mandulában, és fedő alatt kisütjük a tésztát. Szalvétán lecsepegtetjük.

A felolvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, hozzáadjuk a csíkokra vágott gyömbért és az előfőzött gesztenyeszemeket, kevés rummal átforgatjuk. A gesztenyéhez aktuális árat itt találnak!

Tálaláskor a mandulás fánkot kicsit megporcukrozzuk, köré öntjük a gesztenyés masszát, tejszínhabbal díszítjük.

Egy másik különleges édesség receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mandulás-gesztenyés fánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.