Mandulás, gesztenyés fánk

A mandulás, gesztenyés fánk recept hozzávalói

15 dkg liszt, 1,5 dl olaj, 1,5 dl víz, csipet só, 6 db tojás, 10 dkg mandula, 10 dkg szemes gesztenye, 3 evőkanál méz, diónyi darab gyömbér, tejszínhab, 2 evőkanál porcukor, 3 dkg vaj, olaj a sütéshez

Mandulás, gesztenyés fánk, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mandulás, gesztenyés fánk, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mandulás, gesztenyés fánk recept elkészítése

 

Ma gesztenyés édesség készül, párja ezúttal a mandula lesz. Nagyszerű édesség, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így! No és persze a gesztenye nem csak édességhez passzol remekül, nézzenek meg erre egy példát itt!

A vizet, az olajat, pici sóval feltesszük forrni, a forrásban lévő folyadékhoz adjuk a lisztet, csomómentesen elkeverjük, „lepirítjuk". Utána egyenként hozzáadjuk a tojásokat, simára keverve, majd kihűtjük.

Olajat forrósítunk, kanál segítségével gombócokat formázunk, meghempergetjük a mandulában, és fedő alatt kisütjük a tésztát. Szalvétán lecsepegtetjük.

A felolvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, hozzáadjuk a csíkokra vágott gyömbért és az előfőzött gesztenyeszemeket, kevés rummal átforgatjuk. A gesztenyéhez aktuális árat itt találnak!

Tálaláskor a mandulás fánkot kicsit megporcukrozzuk, köré öntjük a gesztenyés masszát, tejszínhabbal díszítjük.

 

Egy másik különleges édesség receptjét itt találják!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.