Mandulás muffin

A mandulás muffin recept hozzávalói

7 dkg tördelt mandula, 22 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 2 dl tej,  12 db muffinpapír

Mandulás muffin

Mandulás muffin

A mandulás muffin recept elkészítése

 

Múltkoriban beharangoztuk a muffinsorozatot, de olyan sok remek sütireceptünk van, hogy az egy időre abbamaradt. Nem , mintha a muffinreceptek elfogytak volna, dehogy. Itt a példa, hogy van még tartalék. Bőven. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a sütőt ismét előmelegítjük a szokásos 180 fokra. A mandulát durvára összevágjuk, de vehetünk darabolt mandulát is. Mandulához aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a tésztát: A felolvasztott margarint összekeverjük a tojással, a tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a külön tálban elkevert sütőport, szódabikarbónát és lisztkeveréket. Végül hozzákeverjük a mandulát.

Beletesszük a formába a papírt, beleöntjük a tésztát, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét, de csak akkor, amikor már egy kicsit hűlt, különben elolvad a cukor.

 

Itt találnak még sok-sok muffinreceptet, édeset is, sósat is.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk! 



Comments are closed.