Mandulás muffin

A mandulás muffin recept hozzávalói

7 dkg tördelt mandula, 22 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 2 dl tej,  12 db muffinpapír

Mandulás muffin

Mandulás muffin

A mandulás muffin recept elkészítése

 

Múltkoriban beharangoztuk a muffinsorozatot, de olyan sok remek sütireceptünk van, hogy az egy időre abbamaradt. Nem , mintha a muffinreceptek elfogytak volna, dehogy. Itt a példa, hogy van még tartalék. Bőven. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A sütőt ismét előmelegítjük a szokásos 180 fokra. A mandulát durvára összevágjuk, de vehetünk darabolt mandulát is. Mandulához aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a tésztát: A felolvasztott margarint összekeverjük a tojással, a tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a külön tálban elkevert sütőport, szódabikarbónát és lisztkeveréket. Végül hozzákeverjük a mandulát.

Beletesszük a formába a papírt, beleöntjük a tésztát, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét, de csak akkor, amikor már egy kicsit hűlt, különben elolvad a cukor.

 

Itt találnak még sok-sok muffinreceptet, édeset is, sósat is.

 

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Mandulás muffin
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.