Margot palacsintája

Hozzávalók, Margot palacsintája

  • 8 db palacsinta,
  •  5 dl tej,
  •  6 dkg búzadara,
  •  5 dkg cukor,
  •  2 dkg vaníliás cukor,
  •  6 dkg mák,
  •  só,
  •  5 dkg kókuszreszelék,
  •  5 dkg mazsola

 

Margot palacsintája

Margot palacsintája

 

A Margot palacsintája elkészítése

 

Először is a szokott módon, kinek-kinek ízlése szerint készítsük el a palacsintákat, majd egy rövid időre tegyük őket félre. Palacsinta-alapreceptet itt találnak.

Utána jön a vastag Margot-féle csíny: elkészítjük a tölteléket, aminek az alapja tejbegríz lesz. Ebbe kókuszreszelék, mák és mazsola kerül, hogy egy kicsit másképp készítsük, és bizony más is lesz az íze. Figyeljünk: ha habverővel készítjük el ezt a tejbegríz alapú tölteléket, akkor nem lesz csomós!

Ezután megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, a tetejére cukrot teszünk, és serpenyőstül berakjuk a sütőbe. Amikor a cukor ráolvad a tetejére, el is készültünk, és a serpenyőben tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik palacsintakülönlegességhez!

Cím
recipe image
Recept neve
Margot palacsintája
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.