Margot palacsintája

A Margot palacsintája recept hozzávalói

  • 8 db palacsinta,
  •  5 dl tej,
  •  6 dkg búzadara,
  •  5 dkg cukor,
  •  2 dkg vaníliás cukor,
  •  6 dkg mák,
  •  só,
  •  5 dkg kókuszreszelék,
  •  5 dkg mazsola
Margot palacsintája

Margot palacsintája

 

A Margot palacsintája recept elkészítése

 

Azt persze nem tudhatjuk, Villon vagy a vastag Margot evett-e ilyen palacsintát. Amikor először készült, ez a régi olvasmányélmény ugrott be a kész palacsintákról, így kapta ezt a nevet.

Először is a szokott módon, kinek-kinek ízlése szerint készítsük el a palacsintákat, majd egy rövid időre tegyük őket félre. Palacsinta-alapreceptet itt találnak.

Utána jön a vastag Margot-féle csíny: elkészítjük a tölteléket, aminek az alapja tejbegríz lesz. Ebbe kókuszreszelék, mák és mazsola kerül, hogy egy kicsit másképp készítsük, és bizony más is lesz az íze. Figyeljünk: ha habverővel készítjük el ezt a tejbegríz alapú tölteléket, akkor nem lesz csomós! A mazsolához aktuális árat itt találnak.

Ezután megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, a tetejére cukrot teszünk, és serpenyőstül berakjuk a sütőbe. Amikor a cukor ráolvad a tetejére, el is készültünk, és a serpenyőben tálaljuk.

 

Kattintson ide egy másik palacsintakülönlegességhez!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.