Mascarpone krém szőlővel és bazsalikommal

Hozzávalók, mascarpone krém szőlővel és bazsalikommal

20 dkg babapiskóta
50 dkg szőlő
25 dkg sajt (mascarpone)
2 evőkanál porcukor
4 db tojás
2,5 dl tejszín

 

Mascarpone krém szőlővel és bazsalikommal

Mascarpone krém szőlővel és bazsalikommal

 

A mascarpone krém szőlővel és bazsalikommal recept elkészítése

 

Ezt a desszertet főleg azok fogják szeretni, azt hiszem, akik nem szeretnek a sütő mellett álldogálni, ehhez a süteményhez ugyanis nem lesz szükség sütőre.

Szőlőből szőlőlevet csinálunk, de ha esetleg nincs kedvük, megfelel bármilyen dobozos szőlőlé is. Egyébként nagyon egyszerű (és igazán friss!): a szőlőt összeturmixoljuk, leszűrjük, és már kész is van.

Növényi tejszínt használjunk, mert sokkal keményebb habot lehet belőle felverni, és érdemes felhasználás előtt 1-2 napra betenni a hűtőbe. Ha esetleg sűrű lett a hab, szőlőlével fellazíthatjuk.

A tojást kettéválasztjuk, a sárgájához cukrot teszünk, kikeverjük, ehhez kerül a mascarpone, majd az egészet összekeverjük. A végén ehhez keverjük hozzá a nagyon keményre vert habot. A mascarponéhoz aktuális árat itt találnak.

A szőlőlében egy mozdulattal áthúzzuk a babapiskótákat, üvegedénybe helyezzük, erre kerül a mascarponehab. A hab tetejére szőlőszemeket teszünk, aki nem szereti a magot, természetesen kimagozhatja. Következő sort rátesszük a piskótából, a végét lezárjuk a habbal.

Berakjuk a hűtőbe, és kb. 3 óra múlva fogyasztható.

Rögtön két süteményt is ajánlunk, mindkettőt videórecepttel, egyszer egy tiramisut, egyszer pedig egy profiterolst.

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Mascarpone krém szőlővel és bazsalikommal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.