Mascarponekrém szőlővel, bazsalikommal

A mascarponekrém szőlővel, bazsalikommal recept hozzávalói

20 dkg babapiskóta, 50 dkg szőlő, 25 dkg mascarpone sajt, 2 evőkanál porcukor, 4 db tojás, 2,5 dl tejszín

Mascarponekrém szőlővel, bazsalikommal

Mascarponekrém szőlővel, bazsalikommal

 

A mascarponekrém szőlővel, bazsalikommal recept elkészítése

 

Ezt a desszertet főleg azok fogják szeretni, azt hiszem, akik nem szeretnek a sütő mellett álldogálni, ehhez a süteményhez ugyanis nem lesz szükség sütőre.

Szőlőből szőlőlevet csinálunk, de ha esetleg nincs kedvük, megfelel bármilyen dobozos szőlőlé is. Egyébként nagyon egyszerű (és igazán friss!): a szőlőt összeturmixoljuk, leszűrjük, és már kész is van.

Növényi tejszínt használjunk, mert sokkal keményebb habot lehet belőle felverni, és érdemes felhasználás előtt 1-2 napra betenni a hűtőbe. Ha esetleg sűrű lett a hab, szőlőlével fellazíthatjuk.

A tojást kettéválasztjuk, a sárgájához cukrot teszünk, kikeverjük, ehhez kerül a mascarpone, majd az egészet összekeverjük. A végén ehhez keverjük hozzá a nagyon keményre vert habot. A mascarponéhoz aktuális árat itt találnak.

A szőlőlében egy mozdulattal áthúzzuk a babapiskótákat, üvegedénybe helyezzük, erre kerül a mascarponehab. A hab tetejére szőlőszemeket teszünk, aki nem szereti a magot, természetesen kimagozhatja. Következő sort rátesszük a piskótából, a végét lezárjuk a habbal.

Berakjuk a hűtőbe, és kb. 3 óra múlva fogyasztható.

 

Rögtön két süteményt is ajánlunk, mindkettőt videórecepttel, egyszer egy tiramisut, egyszer pedig egy profiterolst.

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.