Meggyel és rummal készült felfújt

A meggyel és rummal készült felfújt recept hozzávalói

4 db tojás, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 5 evőkanál liszt, 0,8 dl habtejszín, 20 dkg rumba áztatott meggybefőtt, vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához, vaníliás porcukor a tálaláshoz

Meggyel és rummal készült felfújt

Meggyel és rummal készült felfújt

 

A meggyel és rummal készült felfújt recept elkészítése

 

Meggyel és rummal, vagy rumos meggyel, ahogy tetszik. Remek kis süti, nem is fényezzük. A receptben persze szokás szerint néhány trükk, de aki a Mit főzzünk ma? útmutatása alapján süt, főz, ezt már megszokhatta. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük.

Ezután beleszitáljuk a lisztet, és egyenletesen tovább keverve beleöntjük a tejszínt. Ha sima a tésztánk, lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a magozott lecsepegtetett meggyet, majd vajazott lisztezett formákba, háromnegyedig töltjük. Mennyivel nagyobb buli, ha saját készítésű rumos meggybefőttet használunk, nem igaz? Itt is van a recept hozzá.

Ezután 180 fokos sütőbe téve, 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, pár szem meggyel díszítjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és forrón kínáljuk. Ha szezonon kívül akarjuk elkészíteni ezt a remek édességet, gyorsfagyasztott meggyet is használhatunk, árat itt találnak hozzá.

 

Egy másik karakterű édességért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Meggyel és rummal készült felfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.