Meggyel és rummal készült felfújt

Hozzávalók, meggyel és rummal készült felfújt

4 db tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
5 evőkanál liszt
0,8 dl habtejszín
20 dkg rumba áztatott meggybefőtt
vaj
liszt a forma kikenéséhez, beszórásához
vaníliás porcukor a tálaláshoz

 

Meggyel és rummal készült felfújt

Meggyel és rummal készült felfújt

 

A meggyel és rummal készült felfújt recept elkészítése

 

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük.

Ezután beleszitáljuk a lisztet, és egyenletesen tovább keverve beleöntjük a tejszínt. Ha sima a tésztánk, lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a magozott lecsepegtetett meggyet, majd vajazott lisztezett formákba, háromnegyedig töltjük. Ezután 180 fokos sütőbe téve, 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Ha elkészült, pár szem meggyel díszítjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és forrón kínáljuk.

Egy másik karakterű édességért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Meggyel és rummal készült felfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.