Meggyes pite

Hozzávalók, meggyes pite

Linzertészta, 3:2:1 arányban készítve, azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék, pl. margarin, 1 rész porcukor
1 citrom héja reszelve,
1 tojássárgája (fél kilónként)
1 csipet só

Meggytöltelék:

1 üveg meggy,
1 csomag vaníliás cukor
2-3 púpozott evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál édes morzsa

 

Meggyes pite

Meggyes pite

 

A meggyes pite elkészítése

A linzertészta hozzávalóit összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Tepsibe sütőpapírt teszünk. Kivesszük a tésztát, és két részre osztjuk. Az egyik felét kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és elősütjük.

Közben elkészítjük a meggytölteléket. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és rátesszük az elősütött tésztára. A töltelék előtt a tésztára durvára vágott diót szórunk. A megmaradt tésztát vagy ráreszeljük, vagy rácsot készítünk belőle, és úgy tesszük a töltelékre, vagy csak egyszerűen kinyújtjuk, és a töltelékre rakjuk.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Meggyes pite
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.