Hozzávalók, meggyes pite
Linzertészta, 3:2:1 arányban készítve, azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék, pl. margarin, 1 rész porcukor
1 citrom héja reszelve,
1 tojássárgája (fél kilónként)
1 csipet só
Meggytöltelék:
1 üveg meggy,
1 csomag vaníliás cukor
2-3 púpozott evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál édes morzsa

Meggyes pite
A meggyes pite elkészítése
A linzertészta hozzávalóit összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Tepsibe sütőpapírt teszünk. Kivesszük a tésztát, és két részre osztjuk. Az egyik felét kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és elősütjük.
Közben elkészítjük a meggytölteléket. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és rátesszük az elősütött tésztára. A töltelék előtt a tésztára durvára vágott diót szórunk. A megmaradt tésztát vagy ráreszeljük, vagy rácsot készítünk belőle, és úgy tesszük a töltelékre, vagy csak egyszerűen kinyújtjuk, és a töltelékre rakjuk.
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!
