Meggyes trüffellel töltött babapiskóta torta

Hozzávalók, meggyes trüffellel töltött babapiskóta torta

  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 2 dl tejszín,
  • 0,5 dl barnarum,
  • 1 kisüveg magozott meggybefőtt,
  • 1 csomag babapiskóta,
  • édesített tejszínhab

 

Meggyes trüffellel töltött babapiskóta torta

Meggyes trüffellel töltött babapiskóta torta

 

A meggyes trüffellel töltött babapiskóta torta recept elkészítése

 

A kisebb darabokra tördelt étcsokoládét habüstbe tesszük, majd vízgőz fölött megolvasztjuk, és hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt. 2-3 percig habverővel kevergetve sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot, és kihűtjük.

Ezután a meggybefőttet leszűrjük, kimagozzuk, és jól lecsepegtetjük. A babapiskótát keresztben elfelezzük, majd kibélelünk vele négy kerek egyadagos formát, vagy folpackkal kibélelt csészét. A krémes trüffelt négy részre osztjuk a meggyel együtt, majd 1-1 adagot felváltva a piskótagyűrűbe rétegezünk. A meggybefőtthöz aktuális árat itt találnak.

Fontos hogy a teteje meggy legyen, majd az elkészült desszerteket 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor édesített tejszínhabbal díszítjük.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Meggyes trüffellel töltött babapiskóta torta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.