Meggyes trüffellel töltött babapiskóta

A meggyes trüffellel töltött babapiskóta recept hozzávalói

  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 2 dl tejszín,
  • 0,5 dl barnarum,
  • 1 kisüveg magozott meggybefőtt,
  • 1 csomag babapiskóta,
  • édesített tejszínhab
Meggyes trüffellel töltött babapiskóta

Meggyes trüffellel töltött babapiskóta

 

A meggyes trüffellel töltött babapiskóta recept elkészítése

 

Nézzük csak, mit lehet kihozni a babapiskótából! Igen, trükkös a dolog, mint a kőleves, mert a babapiskótán túl azért szükség lesz még egypár dologra, és némi ügyességre. Nos, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét habüstbe tesszük, majd vízgőz fölött megolvasztjuk, és hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt. 2-3 percig habverővel kevergetve sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot, és kihűtjük.

Ezután a meggybefőttet leszűrjük, kimagozzuk, és jól lecsepegtetjük. A babapiskótát keresztben elfelezzük, majd kibélelünk vele négy kerek egyadagos formát, vagy folpackkal kibélelt csészét. A krémes trüffelt négy részre osztjuk a meggyel együtt, majd 1-1 adagot felváltva a piskótagyűrűbe rétegezünk. A meggybefőtthöz aktuális árat itt találnak.

Fontos hogy a teteje meggy legyen, majd az elkészült desszerteket 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor édesített tejszínhabbal díszítjük.

 

Itt egy palacsintás receptet találnak, természetesen egy kicsit másképp készül, mint a megszokott mód, és persze részletes videón követhetik az elkészítés folyamatát. Nézzék meg!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk! Comments are closed.