Mézes, mákos guba

A mézes, mákos guba recept hozzávalói

1 nagyobb kalács, 5 dl tej, 15 dkg méz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 15-20 dkg darált mák, 5 dkg vaj, csipet őrölt fahéj

Mézes-mákos guba, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mézes-mákos guba, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

 

A mézes, mákos guba recept elkészítése

 

A jól vezetett konyha alapismérve, hogy takarékos, azaz mindenre van megoldás, egyebek mellett a szikkadt kalács problémájára is. Nem, nem dobunk ki semmit, mert remek, gyors, egyszerű süti készül belőle! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A szikkadt kalácsot falatnyi darabokra vágjuk, sütőben picit rásütünk. A tejet, a vaníliás cukorral, vajjal, reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal feltesszük forrni. Az enyhén megsütött kalácsra öntjük, puhára itatjuk.

Darált mákot szórunk rá és mézzel locsoljuk meg. A mákhoz aktuális árat itt találnak.

És egy kis apróság a recept végére, még pedig az, hogy a nagyon édesszájúak vanília öntettel is fogyaszthatják. Kalács helyett pedig felhasználhatnak brióst, zsemlét, kiflit.

 

Egy másik mákos receptet itt találnak!

 

További jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.