Mézes-mákos guba

Hozzávalók, mézes-mákos guba

1 nagyobb kalács
5 dl tej
15 dkg méz
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
15-20 dkg darált mák
5 dkg vaj
csipet őrölt fahéj

 

Mézes-mákos guba, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mézes-mákos guba, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mézes-mákos guba elkészítése

 

A jó konyhában mindenre van megoldás, egyebek mellett a szikkadt kalács problémájára is. Remek, gyors, egyszerű süti készül belőle!

A szikkadt kalácsot falatnyi darabokra vágjuk, sütőben picit rásütünk. A tejet, a vaníliás cukorral, vajjal, reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal feltesszük forrni. Az enyhén megsütött kalácsra öntjük, puhára itatjuk.

Darált mákot szórunk rá és mézzel locsoljuk meg. A mákhoz aktuális árat itt találnak.

Javasolt: a nagyon édesszájúak vanília öntettel is fogyaszthatják. Kalács helyett felhasználhatnak brióst, zsemlét, kiflit. Egy másik mákos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mézes-mákos guba
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.