Mézes párnácskák szeder öntettel

Hozzávalók, mézes párnácskák szeder öntettel

20 dkg liszt, 1 kanál méz, 2 db tojás, fűszerek, 1 késhegynyi sütőpor, 2 dl tej, olaj a sütéshez

Az öntethez:
erdei szeder, vörösbor, keményítő, gyömbér

 

Mézes párnácskák szeder öntettel

Mézes párnácskák szeder öntettel

 

A mézes párnácskák szeder öntettel recept elkészítése

Kedélyesen kezdhetnénk azzal is, hogy ez egy remek mártogatós recept. Nos, akár az is lehet, lényeg, hogy remek és gyors kis süti, vitán felül az.

Vajat tojássárgájával kikeverjük, hozzá melegen tegyük a mézet, elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet is. A lisztet sütőporral keverjük el, így adjuk a többihez. Az egészet összegyúrjuk, kicipózzuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.

Téglalap alakúra, kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, és derelyevágóval feldaraboljuk. Bő, forró olajban kisütjük.

Ezalatt elkészítjük az öntetet. Kristálycukrot karamellizálunk, apróra vágott gyömbért pirítunk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, áfonyalekvárt öntünk rá, s vörösborral meglocsoljuk. Áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Az egészet összekeverjük, kevés ideig kell forralni, hogy a gyümölcsök ne essenek szét. Kukoricakeményítővel sűrítjük.

Ha szeretne még válogatni édességreceptek között, itt teheti meg!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mézes párnácskák szeder öntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.