Mézes párnácskák szeder öntettel

Hozzávalók, mézes párnácskák szeder öntettel

20 dkg liszt, 1 kanál méz, 2 db tojás, fűszerek, 1 késhegynyi sütőpor, 2 dl tej, olaj a sütéshez

Az öntethez:
erdei szeder, vörösbor, keményítő, gyömbér

 

Mézes párnácskák szeder öntettel

Mézes párnácskák szeder öntettel

 

A mézes párnácskák szeder öntettel recept elkészítése

 

Kedélyesen kezdhetnénk azzal is, hogy ez egy remek mártogatós recept. Nos, akár az is lehet, lényeg, hogy remek és gyors kis süti, vitán felül az.

Vajat tojássárgájával kikeverjük, hozzá melegen tegyük a mézet, elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet is. A lisztet sütőporral keverjük el, így adjuk a többihez. Az egészet összegyúrjuk, kicipózzuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.

Téglalap alakúra, kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, és derelyevágóval feldaraboljuk. Bő, forró olajban kisütjük.

Ezalatt elkészítjük az öntetet. Kristálycukrot karamellizálunk, apróra vágott gyömbért pirítunk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, áfonyalekvárt öntünk rá, s vörösborral meglocsoljuk. Áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Az egészet összekeverjük, kevés ideig kell forralni, hogy a gyümölcsök ne essenek szét. Kukoricakeményítővel sűrítjük.

 

Ha szeretne még válogatni édességreceptek között, itt teheti meg!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.