Mézes párnácskák szeder öntettel

Hozzávalók, mézes párnácskák szeder öntettel

20 dkg liszt
1 kanál méz
2 db tojás
fűszerek
1 késhegynyi sütőpor
2 dl tej
olaj a sütéshez

Az öntethez:
erdei szeder
vörösbor
keményítő
gyömbér

 

Mézes párnácskák szeder öntettel

Mézes párnácskák szeder öntettel

 

A mézes párnácskák szeder öntettel recept elkészítése

 

Vajat tojássárgájával kikeverjük, hozzá melegen tegyük a mézet, elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet is. A lisztet sütőporral keverjük el, így adjuk a többihez. Az egészet összegyúrjuk, kicipózzuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.

Téglalap alakúra, kb 1-2mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, és derelyevágóval feldaraboljuk. Bő, forró olajban kisütjük.

Ezalatt elkészítjük az öntetet. Kristálycukrot karamellizálunk, apróra vágott gyömbért pirítunk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, áfonyalekvárt öntünk rá, s vörösborral meglocsoljuk. Áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Az egészet összekeverjük, kevés ideig kell forralni, hogy a gyümölcsök ne essenek szét. Kukoricakeményítővel sűrítjük.

Ha szeretne még válogatni édesség receptek között, itt teheti meg!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mézes párnácskák szeder öntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.