Mézes párnácskák szeder öntettel

Hozzávalók

20 dkg liszt, 1 kanál méz, 2 db tojás, fűszerek, 1 késhegynyi sütőpor, 2 dl tej, olaj a sütéshez

Az öntethez:
erdei szeder, vörösbor,  keményítő, gyömbér

 

Mézes párnácskák szeder öntettel

Mézes párnácskák szeder öntettel

 

Vajat tojássárgájával kikeverjük, hozzá melegen tegyük a mézet, elkeverjük.

Hozzáadjuk a tejet is.

A lisztet sütőporral keverjük el, így adjuk a többihez.

Az egészet összegyúrjuk, kicipózzuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.

Téglalap alakúra, kb 1-2mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, s derelyevágóval feldaraboljuk.

Bő, forró olajban kisütjük.

Ezalatt elkészítjük az öntetet.

Kristálycukrot karamellizálunk, apróra vágott gyömbért pirítunk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, áfonyalekvárt öntünk rá, s vörösborral meglocsoljuk.

Az egészet összekeverjük, kevés ideig kell forralni, hogy a gyümölcsök ne essenek szét.

Kukorica keményítővel sűrítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mézes párnácskák szeder öntettel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.