Mimózafánk, vaníliaöntettel

Hozzávalók, mimózafánk, vaníliaöntettel

  • 25 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • olaj,
  • 2 dkg vaníliás pudingpor,
  • 0,5 dl tej,
  • 5 dkg cukor,
  • vaníliás cukor

 

Mimózafánk, vaníliaöntettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mimózafánk, vaníliaöntettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mimózafánk, vaníliaöntettel recept elkészítése

 

A hozzávalókat egy kevés rummal levestészta keménységűre alaposan összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, majd pihentetjük. A rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Pihentetés után a tésztát sodrófával kinyújtjuk, majd derelyevágóval szépen, körkörösen csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a kezünkre hajtjuk, majd így megformázva egy erre a célra szolgáló formába tesszük (ahogyan az adásban is látták), és forró olajban megsütjük.

A vaníliaöntethez a hideg vanília pudingport hideg tejjel összekeverjük, kristálycukrot, sőt, ha még pikánsabb ízt szeretnénk, egy kis vaníliáscukrot tegyünk hozzá. Ugye, milyen egyszerűen elkészíthető ez a finomság?

Ha szeretne még további édességreceptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
(20030320)

Borajánlat: Tokaji Aszú, 1993

Cím
Recept neve
Mimózafánk, vaníliaöntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.