Mimózafánk, vaníliaöntettel

A mimózafánk, vaníliaöntettel recept hozzávalói

  • 25 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • olaj,
  • 2 dkg vaníliás pudingpor,
  • 0,5 dl tej,
  • 5 dkg cukor,
  • vaníliás cukor
Mimózafánk, vaníliaöntettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mimózafánk, vaníliaöntettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mimózafánk, vaníliaöntettel recept elkészítése

 

Fánk ezerféleképpen, most a vaníliás verziót mutatjuk meg. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A hozzávalókat egy kevés rummal levestészta keménységűre alaposan összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, majd pihentetjük. A rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Pihentetés után a tésztát sodrófával kinyújtjuk, majd derelyevágóval szépen, körkörösen csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a kezünkre hajtjuk, majd így megformázva egy erre a célra szolgáló formába tesszük, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? adásában is látták, és forró olajban megsütjük.

A vaníliaöntethez a hideg vanília pudingport hideg tejjel összekeverjük, kristálycukrot, sőt, ha még pikánsabb ízt szeretnénk, egy kis vaníliás cukrot tegyünk hozzá. Ugye, milyen egyszerűen elkészíthető ez a finomság? És, remekül passzol ehhez a desszerthez, mi más, mint egy Tokaji Aszú. És ha be tudnak szerezni egy 1993-as évjáratot, nos, az maga a tökély!

 

Ha szeretne még további édességreceptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti.

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
(20030320)

Cím
recipe image
Recept neve
Mimózafánk, vaníliaöntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.