Mimózafánk, vaníliaöntettel

A mimózafánk, vaníliaöntettel recept hozzávalói

  • 25 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • olaj,
  • 2 dkg vaníliás pudingpor,
  • 0,5 dl tej,
  • 5 dkg cukor,
  • vaníliás cukor
Mimózafánk, vaníliaöntettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mimózafánk, vaníliaöntettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mimózafánk, vaníliaöntettel recept elkészítése

 

Fánk ezerféleképpen, most a vaníliás verziót mutatjuk meg. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A hozzávalókat egy kevés rummal levestészta keménységűre alaposan összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, majd pihentetjük. A rumhoz aktuális árakat itt találnak.

Pihentetés után a tésztát sodrófával kinyújtjuk, majd derelyevágóval szépen, körkörösen csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a kezünkre hajtjuk, majd így megformázva egy erre a célra szolgáló formába tesszük, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? adásában is látták, és forró olajban megsütjük.

A vaníliaöntethez a hideg vanília pudingport hideg tejjel összekeverjük, kristálycukrot, sőt, ha még pikánsabb ízt szeretnénk, egy kis vaníliás cukrot tegyünk hozzá. Ugye, milyen egyszerűen elkészíthető ez a finomság? És, remekül passzol ehhez a desszerthez, mi más, mint egy Tokaji Aszú. És ha be tudnak szerezni egy 1993-as évjáratot, nos, az maga a tökély!

 

Ha szeretne még további édességreceptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti.

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
(20030320)



Comments are closed.