Mini hamis Ischler

Hozzávalók, mini hamis Ischler

50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
1 db tojás,
1 db citrom reszelt héja,
1 dkg őrölt fahéj,
15 dkg málna,
csokoládémáz,
12,5 dkg mogyoró

 

Mini hamis Ischler

Mini hamis Ischler

 

A mini hamis Ischler elkészítése

 

A liszthez hozzákeverjük a darált mogyorót, a cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a fahéjat. A vajat elmorzsoljuk a lisztben, és az egészet gyorsan összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 1 órára.

Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kis lyukú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, rátesszük a sütőlapra és megsütjük.

Ha teljesen kihűlt, 2-2 korong közé málna vagy ribizke ízt teszünk. A csokimázat felengedjük, a sütemény tetejét belemártjuk. Egyébként attól hamis, hogy csak a teteje csokis, az alja pedig nem.

Itt ajánlunk egy csokis édességet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mini hamis Ischler
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.