Mini hamis Ischler

A mini hamis Ischler recept hozzávalói

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 1 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 1 dkg őrölt fahéj, 15 dkg málna, csokoládémáz, 12,5 dkg mogyoró

Mini hamis Ischler

Mini hamis Ischler

 

A mini hamis Ischler recept elkészítése

 

Egy kis osztrák kirándulás, azaz ismét Európa és a világ ízei magyarul. Most édesség van soron, ischler, persze egy kicsit másképp. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A liszthez hozzákeverjük a darált mogyorót, a cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a fahéjat. A vajat elmorzsoljuk a lisztben, és az egészet gyorsan összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 1 órára.

Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kis lyukú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, rátesszük a sütőlapra és megsütjük.

Ha teljesen kihűlt, 2-2 korong közé málna vagy ribizke ízt teszünk. A csokimázat felengedjük, a sütemény tetejét belemártjuk. Egyébként attól hamis, hogy csak a teteje csokis, az alja pedig nem. Házi lekvárhoz aktuális árakat itt találnak.

 

Itt ajánlunk egy csokis édességet!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mini hamis Ischler
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.