Mini tekercstorta

Hozzávalók

10 dkg eper, 10 dkg áfonyalekvár, tejszín, cukor, porcukor

A piskótatésztához:

4 db tojás, 4 evőkanál liszt, sütőpor, 2 evőkanál cukor

 

Mini tekercstorta

Mini tekercstorta

 

A mini tekercstorta elkészítése

 

Először a piskótalapot készítjük el. A tojásokat a cukorral együtt felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összekeverjük, sütőpapírra helyezzük, és betesszük a sütőbe.

Szép piskótalapot készítünk, melyet áfonyalekvárral megkenünk és feltekerjük. A piskótatekercset félretesszük, és elkészítjük a krémet. A tejszínt és a cukrot összehabarjuk, beletesszük a feldarabolt epret (más gyümölcsöt is használhatnak, én most epret hoztam) és az áfonyalekvárt.

Egy kis tálat kibélelünk fóliával - így ugyanis sokkal könnyebb lesz kivenni a süteményt. A piskótatekercset felszeleteljük, a tálka aljára és oldalára piskótaszeleteket teszünk, megkrémezzük, a tetejére pedig megint piskótatekercs szeleteket helyezünk. Betesszük a hűtőbe.

Tálalásnál a fólia segítségével könnyen kiszedjük a tálkából a tekercstortát, áfonyalekvárral, eperrel és mentalevéllel díszítjük.

Itt egy recept friss eperre!

Itt pedig az aktuális eperár!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mini tekercstorta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.