Mogyorós szelet

A mogyorós szelet recept hozzávalói

4 db tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, 8 dkg szárazon pirított mogyoró, vaj, liszt a tepsi kikenéséhez, beszórásához

A tetejére:

5 dkg durvára vagdalt mogyoró, vaníliás porcukor a tálaláshoz

Mogyorós szelet

Mogyorós szelet

 

A mogyorós szelet recept elkészítése

 

A mogyoró az jó dolog, készítsünk is belőle egy jó kis sütit! Nem drága, nem nehéz, és remek kis édesség sül ki vele. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, és a darált mogyorót. A mogyoróhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk, majd vajazott lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk durvára vagdalt mogyoróval, és végül 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Ha elkészült, kihűtjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és kisebb kockákra vágva tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mogyorós szelet
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.