Muffin almával és fahéjjal

A muffin almával és fahéjjal recept hozzávalói

15 dkg alma, 2 teáskanál fahéj, 20 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 2 dl tej, 12 db muffinpapír

Muffin almával és fahéjjal

Muffin almával és fahéjjal

 

A muffin almával és fahéjjal recept elkészítése

 

Alma és fahéj: klasszikus párosítás, mindig bejön. Most muffinba töltjük, ha gondolják, diót is adhatnak hozzá.

A sütőt ismét előmelegítjük a szokásos 180 fokra. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsavarjuk, és meghintjük fahéjas cukorral. Almához aktuális árakat itt találnak.

Elkészítjük a tésztát: a felolvasztott margarint összekeverjük a tojással, a tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a külön tálban elkevert sütőport, szódabikarbóna, lisztkeveréket. Végül óvatosan belekeverjük a fahéjas almát.

Beletesszük a formába a papírt, beleöntjük a tésztát, és 20-25 percig sütjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk a tetejét, amikor már egy kicsit hűlt.

 

Egy másik édesség receptjét itt találják, ez nem almás, nem is fahéjas, hanem rumos:).

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó évágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Muffin almával és fahéjjal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.