Muffin almával és fahéjjal

Hozzávalók, muffin almával és fahéjjal

15 dkg alma
2 teáskanál fahéj
20 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
2 dl tej
12 db muffinpapír

 

Muffin almával és fahéjjal

Muffin almával és fahéjjal

 

A muffin almával és fahéjjal recept elkészítése

 

A sütőt ismét előmelegítjük a szokásos 180 fokra. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsavarjuk, és meghintjük fahéjas cukorral. Almához aktuális árakat itt találnak.

Elkészítjük a tésztát: a felolvasztott margarint összekeverjük a tojással, a tejjel és a cukorral. Hozzáadjuk a külön tálban elkevert sütőport, szódabikarbóna, lisztkeveréket. Végül óvatosan belekeverjük a fahéjas almát.

Beletesszük a formába a papírt, beleöntjük a tésztát, és 20-25 percig sütjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk a tetejét, amikor már egy kicsit hűlt. Egy másik édesség receptjét itt találják, ez nem almás, nem is fahéjas, hanem rumos:). Ha viszont sok-sok édességrecept között szeretne böngészni, azt itt teheti meg.

Jó évágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Muffin almával és fahéjjal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.