Muffin aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók, muffin aszalt gyümölcsökkel

12 dkg vegyes aszalt gyümölcs
20 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
2 dl tej

 

Muffin aszalt gyümölcsökkel

Muffin aszalt gyümölcsökkel

 

A muffin aszalt gyümölcsökkel recept elkészítése

 

A sütőt - mint mindig - előmelegítjük 180 fokra. Ezt a muffint kétféle módon szoktam elkészíteni. Az aszalt gyümölcsöket vagy feldaraboljuk apró kockákra és a kész tésztába belekeverjük, vagy egészben tesszük a süteménybe, amikor a tésztát már beleöntöttük a muffinformába.

Felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Alaposan összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Utána hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Jól összekeverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket. Aszalt gyümölcsökhöz aktuális árakat itt találnak.

Ennél a muffinnál szilikonformát használtunk. A formát kevés vajjal kikenjük és beleöntjük a tésztát. Nem szabad teleönteni, mert megkel. Kb. egy ujjnyi maradjon még a szélétől. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral vagy aszalt gyümölcsdarabokkal.

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Muffin aszalt gyümölcsökkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.