Narancsos, csokis piskóta

Hozzávalók

6 db tojás, 12 dkg liszt, 5 dkg csokoládé (fehér), 4 evőkanál cukor, 3 db narancs, 1 mokkáskanál keményítő, 1 zacskó sütőpor, 2 cl tejszín, 1 dl narancslé, 10 dkg tortabevonó, 1 teáskanál kakaópor

 

Narancsos, csokis piskóta

Narancsos, csokis piskóta

 

Van úgy, hogy az ember édességre vágyik. Van bizony. Ha pedig így van, akkor tenni kell valamit - készíteni kell egy remek édességet. A Mit főzzünk ma? pedig azért van, hogy ilyen eseteknél is kéznél legyen, és adjon egy jó kis receptet. Tessék parancsolni!

A hat tojást kettéválasztom. A sárgájába és a fehérjébe is 1-1 kanál púpozott kristálycukrot teszek. Ezután a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját habosra keverem, hozzáadom a kakaóport, a sütőport, a lisztet és a habbá vert fehérjét is adagolva szépen elkeverem benne.

Sütőpapírra teszem a piskótatésztát. A fehér csokit összetöröm, és a kakaós piskótába véletlenszerűen beleszórom. 160 fokos sütőben 10 percig sütöm.

Közben elkészítem a narancsöntetet. Cukrot kevés vízzel felforralok. Amikor a víz elforrt, akkor a narancslével pótolom. Reszelek bele narancshéjat is. Narancshoz aktuális árat itt találnak.

A narancsokat megfosztom a héjától. Szépen felkarikázom és beleforralom, kevés keményítővel bekötöm.

A tortabevonót a tejszínben vízgőzön felolvasztom. A piskótából egy kockát vágok. A tetejét megkenem a tortabevonóval, ráhelyezek egy narancskarikát és leöntöm a narancsöntettel.

Egy másik egyszerű, gyors édességet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsos, csokis piskóta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.