Narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta

 

Hozzávalók

25 dkg túró
2 db tojás sárgája
5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
1 db citrom héja
2 dl tej
1 dl tejszín
1 db tojás sárgája
35 dkg szeder
2 dkg cukor
1 db narancs
4 evőkanál narancslikőr
mogyoró

 

Narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta

Narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta

 

A narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta elkészítése

Az első lépés: készítsünk a szokott módon palacsintát, és a nyers tésztába keverjünk pirított, durvára vágott mogyorót. Süssük ki vékonyan, kb. 20 cm átmérőjűre, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelék alapanyagait keverjük össze, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Közben elkészíthetjük az öntetet. A tejhez keverjük hozzá a tejszínt, a tojás sárgáját. Tegyük bele a feketeszedret, a cukrot, s a reszelt narancshéjat. Öntsük hozzá a narancslikőrt. Filézzük ki a narancsot, és a narancsfiléket is keverjük az öntetbe.

 

2

2

 

Minden palacsintát töltsünk be a túrókrémmel, csavarjuk fel a képen látható módon. Tegyük bele egy kör alakú formába és öntsük közé a tejszínes-feketeszedres-narancsos öntetet. 180 fokon 25 percig süssük, majd tálaláskor porcukorral szórjuk meg.

 

3

3

 

Egy másik palacsintás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.