Narancsos, mandulás palacsinta

Hozzávalók

10-12 db palacsinta, 0,5 dl narancslikőr,  3 db narancs,  5 dkg vaj,  2-3 evőkanál méz,  3 evőkanál mandula (pirított),  1 kis darab gyömbér

Először is elkészítjük a palacsintákat, az alapreceptet itt találják.

 

Narancsos, mandulás palacsinta

Narancsos, mandulás palacsinta

 

A narancsos, mandulás palacsinta elkészítése

 

A palacsintákba belesütjük a mandulát. A felhevített vajon karamellizáljuk a mézet, a karikára vágott narancsokat és az apróra vágott gyömbért átforgatjuk benne. Natúr mandulához aktuális árat itt találnak.

A palacsintákat háromszögre hajtjuk egy mélyebb tálba tesszük és sorba rárakjuk a narancsot. Likőrrel meglocsoljuk, frissen, melegen kínáljuk.

Itt találnak még egy narancsos receptet, más típusút, természetesen, mint ez!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsos, mandulás palacsinta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.