Narancsos palacsinta Grand Marnier-val

A narancsos palacsinta Grand Marnier-val recept hozzávalói

  • 3 dl tej,
  • 2 db tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 dl olaj,
  • cukor,
  • só,
  • 7 db kockacukor,
  • 2 db narancs,
  • 5 dkg vaj,
  • Grand Marnier
Narancsos palacsinta, Grand Marnier-val, illusztráció, forrás: Pixabay

Narancsos palacsinta, Grand Marnier-val, illusztráció, forrás: Pixabay

 

A narancsos palacsinta Grand Marnier-val recept elkészítése

 

Rouge likőr, azaz Grand Marnier - most ez határozza meg a palacsintát, no meg persze a narancs. Nézzék meg, hogyan készül (annyit elárulhatnunk előre, hogy nem lesz nehéz), és készítsék el Önök is így!

A felvert egész tojáshoz tejet öntünk, lisztet, sót, cukrot teszünk hozzá. Sűrű állományú masszát készítünk belőle. Ha egy pici olajat is teszünk a tésztába, nem kell mindig a palacsintasütőbe is olajat tenni.

Közben narancshéjjal bedörzsöljük a kockacukrot, majd a narancs héját vékonyra (julienne-re) vágjuk.

Cukrot karamellizálunk, a narancsos-konyakos likőrt és a narancslevet hozzáöntjük, a felszeletelt narancshéjat beletesszük. Ebbe  forgatjuk meg a palacsintákat,  naranccsal díszítjük. A Grand Marnier-hoz aktuális árat itt találnak.

 

Egy más karakterű palacsintás receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!
(20030219)



Comments are closed.