Narancsos palacsinta Grand Marnier-val

Hozzávalók, narancsos palacsinta Grand Marnier-val

  • 3 dl tej,
  • 2 db tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 dl olaj,
  • cukor,
  • só,
  • 7 db cukor (kocka),
  • 2 db narancs,
  • 5 dkg vaj,
  • Grand Marnier

 

Narancsos palacsinta, Grand Marnier-val, illusztráció, forrás: Pixabay

Narancsos palacsinta, Grand Marnier-val, illusztráció, forrás: Pixabay

 

A narancsos palacsinta Grand Marnier-val recept elkészítése

 

A felvert egész tojáshoz tejet öntünk, lisztet, sót, cukrot teszünk hozzá. Sűrű állományú masszát készítünk belőle. Ha egy pici olajat is teszünk a tésztába, nem kell mindig a palacsintasütőbe is olajat tenni.

Közben narancshéjjal bedörzsöljük a kockacukrot, majd a narancs héját vékonyra (julienne-re) vágjuk.

Cukrot karamellizálunk, a narancsos-konyakos likőrt és a narancslevet hozzáöntjük, a felszeletelt narancshéjat beletesszük. Ebbe  forgatjuk meg a palacsintákat,  naranccsal díszítjük. A Grand Marnier-hoz aktuális árat itt találnak.

Egy más karakterű palacsintás receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánok!
(20030219)

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsos palacsinta Grand Marnier-val
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.