Narancstorta

Hozzávalók

4 tojás, 7 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 7 narancs, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 1 g zselatin

 

Narancstorta

Narancstorta

 

A narancstorta elkészítése

A narancsokat héjával együtt vékonyra szeleteljük és cukorba forgatjuk. Egy habüstöt kibélelünk folpakkal. Ebbe helyezzük a narancskarikákat hogy egymást fedjék. A narancshoz aktuális árat itt találnak.

A maradék narancsot meghámozzuk és felkockázzuk. Egy edényben cukrot karamellizálunk, beledobjuk a narancskockákat. Kevés vizet adunk hozzá amiben a narancsot szétfőzzük. A vizet szükség esetén pótoljuk. Hozzáadjuk a zselatint és összekeverjük. Levesszük a tűzről és beletesszük a joghurtot is. Hűlni hagyjuk kicsit.

A tejszínből közben kemény habot verünk és ezt is a joghurtos narancshoz keverjük. Az egész masszát a naranccsal kibélelt habüstbe töltjük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjét 1 evőkanál cukorral keményre verjük. A sárgájához keverjük. Aztán 4 evőkanál lisztet is óvatosan hozzáadagolok folyamatos kevergetés mellett. Sütőpapírra borítom és kör alakú formát alakítok belőle. 170 fokon 8-10 percig sütöm.

Miután megsült kicsit hűlni hagyom, majd a habüst méretére formázom. A piskótalappal zárom le a narancsos krémet. Hűtőbe helyezem. Egy idő után kifordítom a tartójából, a fóliát eltávolítom és tálalom.

Egy másfajta édességreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancstorta
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.