Őszibaracktorta

Az őszibaracktorta hozzávalói

1 db tojás,
3 db tojás sárgája,
15 dkg margarin,
15 dkg cukor,
15 dkg főzőcsokoládé,
15 dkg darált dió,
5 dkg rétesliszt,
3 db tojás fehérje,
olaj,
liszt,
vaníliaízű krémpor,
negyed liter tej,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
őszibarack,
1 db citrom leve

 

Őszibaracktorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Őszibaracktorta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az őszibaracktorta elkészítése

 

Egy egész tojást meg három tojássárgát habosra keverünk 15 deka puha margarinnal és 15 deka cukorral, majd belereszelünk 15 deka főzőcsokoládét. Ezután hozzáadunk 15 deka darált diót, öt deka réteslisztet, végül a három tojás kemény habbá vert fehérjét.

Egy kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe töltjük, és a forró sütőbe toljuk. Öt percig erős, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. Ezután a tüzet elzárjuk, és a tepsit a nyitott sütőajtóban még öt percig állni hagyjuk. Deszkára borítjuk, kihűlni hagyjuk, majd hosszában két lapba vágjuk.

Egy vaníliaízű Aranka krémport egy negyed liter tejjel kikeverünk, öt percig állni hagyjuk, utána ismét kikeverjük, 20 deka habosra kevert vajat meg egy csomag vaníliás cukrot adunk hozzá, és a felét az egyik tésztalapra kenjük.

Meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott őszibarackot nyomkodunk bele, a krémet a gyümölcs tetején elsimítva. A második tésztalapot ráfektetjük, kissé lenyomkodjuk, és a tészta külsejét is bevonjuk krémmel.

Két őszibarackot meghámozunk, kimagozunk, cikkekre vágunk, és egy citrom levével megöntözzük, nehogy megbarnuljon. Ezzel díszítjük a torta tetejét, és néhány órára hűtőben tároljuk. Aktuális őszibarack árakat itt találnak!

Egy másik gyümölcsös receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Őszibaracktorta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.