Palacsinta készítése, alaprecept

Hozzávalók, palacsinta készítése, alaprecept

2 db tojás
2 dl tej
24 dkg grízes liszt

Habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további erőteljes keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ha teljesen sima, keverhetünk hozzá még tejet vagy szódavizet addig, amíg híg, krémleves állagú masszát nem kapunk.

Forró palacsintasütőben olaj segítségével papírvékony palacsintákat sütünk. A palacsintatésztánál mindig figyelni kell, hogy ne legyen csomós, kevés étolajat teszünk a tésztába, hogy lazább legyen, és ne ragadjon le!

Jó étvágyat, jó felhasználást kívánunk!

És például rögtön készíthetnek is az alaprecept felhasználásával egy remek palacsintát, a recept itt, a végeredmény pedig itt:

 

Mákos palacsinta eperraguval

Mákos palacsinta eperraguval

Cím
recipe image
Recept neve
Palacsinta készítése, alaprecept
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.