Palacsintakorong forró eperrel és porcukorral

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj,
  • 4 dl tej,
  • 30 dkg liszt,
  • 5 db tojás,
  • 2 dl tejszín,
  • 15 dkg porcukor,
  • egy csipet só,
  • vaníliás cukor,
  • 30 dkg eper,
  • 10 dkg cukor,
  • 5 cl konyak,
  • egy evőkanál keményítő,
  • olaj

 

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor nagyobb részével kemény habbá verjük.

A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, a sót, majd a lisztet. A felvert fehérjehabbal lazítjuk. Kevés zsiradékon megsütjük a palacsintákat, vastagabbra, mint a hagyományos társát.

A forró eperhez cukrot karamellizálunk, majd rádobjuk az epret. Ráöntjük a konyakot, majd, ha az eper levet eresztett, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük

A palacsintakorongok közé rakunk az eperből, feltornyozzuk, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Az eperből maradjon még a tányérra is!

Ha kíváncsiak arra, a konyhai valóságban hogyan lesz ebből a receptből egy remek édesség, nézzék meg a teljes videóreceptet itt!

 

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.