Palacsintakorong rózsaborsos eperrel

Hozzávalók, palacsintakorong rózsaborsos eperrel

20 dkg liszt,
15 dkg cukor,
15 dkg eper,
1 db citrom,
1 dl balzsamecet,
1 dl tej,
1 dl tejszín,
7 db tojás,
vaníliás cukor,
rózsabors

 

Palacsintakorong rózsaborsos eperrel

Palacsintakorong rózsaborsos eperrel

 

A palacsintakorong rózsaborsos eperrel recept elkészítése

 

Egy deci tejet és egy deci tejszínt összekeverünk 10 dkg liszttel és a 7 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kevés citromhéjat és narancshéjat reszelünk bele.

A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tejszínes tojássárgájás mixhez adjuk, és mint egy piskótánál, könnyed mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérje habot. Közben még 10 dkg lisztet adagolunk hozzá.

Kis serpenyőben, kevés olajon, mint egy palacsintát, kisütjük a korongokat. A megmaradt tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a felkockázott narancsbelet. Kevés cukorral ízesítjük. Közben egy serpenyőben a megmaradt cukrot karamellizáljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet, és a felezett epret.

Kicsit összeforraljuk, pár szem rózsaborsot adunk hozzá. Ezt az epres tölteléket a palacsintakorongokba töltjük, és egymásra helyezzük. Befejező rétegként narancshabbal fedjük le. A rózsaborshoz aktuális árat itt találnak.

Egy másfajta palacsintás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Palacsintakorong rózsaborsos eperrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.