Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel

Hozzávalók

5 dl tej, 5 dl tejszín, 10 dkg liszt, fél citrom, fél narancs, vaníliás cukor, 4 db tojás, 5,5 dkg cukor, só, 15 dkg csokoládé (ét), 10 dkg mogyorókrém (édes), 10 dkg gyümölcs (vegyes)

 

Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel

Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel

 

A palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel recept elkészítése

 

A tejet a tojássárgájával és tejszínnel összekeverem, hozzáadom a liszt felét, vaníliás cukrot, citrom héjat, narancshéjat.

A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem, hozzáadom az alaphoz, és apránként adagolom hozzá a liszt másik felét.

Kisütjük a tésztát, és öntetet készítünk: összekeverjük a vajat, a gyümölcsöket és a mogyorókrémet. Mogyorókrémhez aktuális árat itt találnak.

 

Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel 2

Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel 2

 

Megkenjük a palacsintát, rátesszük a másik felét, végül csokimázzal leöntjük.

Egy másfajta palacsintás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.