Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel

Hozzávalók

  • 5 dl tej,
  • 5 dl tejszín,
  • 10 dkg liszt,
  • fél citrom,
  • fél narancs,
  • vaníliás cukor,
  • 4 db tojás,
  • 5,5 dkg cukor,
  • só,
  • 15 dkg csokoládé (ét),
  • 10 dkg mogyorókrém (édes),
  • 10 dkg gyümölcs (vegyes)

 

Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel

Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel

 

A tejet a tojássárgájával és tejszínnel összekeverem, hozzáadom a liszt felét, vaníliás cukrot, citrom héjat, narancshéjat.

A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem, hozzáadom az alaphoz, és apránként adagolom hozzá a liszt másik felét.

Kisütjük a tésztát, és öntetet készítünk: összekeverjük a vajat, a gyümölcsöket és a mogyorókrémet.

Megkenjük a palacsintát, rátesszük a másik felét, végül csokimázzal leöntjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Palacsintatorta, gyümölcsös mogyorókrémmel
Author Name
Published On


Comments are closed.