Párnácska

Hozzávalók

A csörögetésztához:

200 g liszt, só, 4 db tojássárgája, 2 evőkanál citromlé, 1-2 evőkanál rum, 20 g vaj, tejföl

A túrókrémhez:

130-150 g túró, 1-2 evőkanál vaníliás cukor, 1/2 citrom (héja), 1 teáskanál citrom leve, 1/2 felvert tojás

 

Párnácska

Párnácska

 

A párnácska elkészítése

 

A lisztet a sóval, a tojássárgákkal, citromlével, rummal és zsiradékkal összegyúrom. Ha szükséges (tojás méretétől függ), kevés tejföllel lehet segíteni, hogy könnyebben összeálljon a tészta.

Letakarva pihenni hagyom fél-egy órán keresztül, ezalatt összeállítom a tölteléket, amihez a túrót egyszerűen összedolgozom a többi hozzávalóval.

Ha kíváncsiak a töltelék elkészítésére, látogassanak az Egycsipet oldalra!

Egy másik párnácskareceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Párnácska
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.