Piskóta csokiöntettel

Hozzávalók, piskóta csokiöntettel

6 db tojás,
6 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
6 púpozott evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
gyümölcs,
víz,
1-2 kocka csokoládé,
1-2 evőkanál tej

 

Piskóta csokiöntettel

Piskóta csokiöntettel

 

A piskóta csokiöntettel recept elkészítése

 

Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáljuk a lisztet tálba, és alaposan keverjük össze a sütőporral.

A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére szórjuk rá a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.

A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az öntet elkészítését a Dublin felett az ég oldalon olvashatják!

Egy palacsintás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Piskóta csokiöntettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.