Piskóta gyümölcsös habbal

Hozzávalók

3 db tojás, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, egy csipet sütőpor, só, 1 evőkanál darált mák, 1 teáskanál joghurt, 1 db körte, 2 db mandarin, 8 dkg eper, 2 dl tejszín

 

Piskóta gyümölcsös habbal

Piskóta gyümölcsös habbal

 

A piskóta gyümölcsös habbal recept elkészítése

 

A tojásokat felütjük, külön tesszük a fehérjét a sárgájától. A sárgájába 2 evőkanál cukrot teszünk, felverjük habosra. A fehérjét egy evőkanál cukorral verjük fel.

A sárgájához keverjük a fehérjét adagolva és a lisztet meg a mákot, joghurtot. Formába tesszük, megsütjük.

A gyümölcsöket összevágjuk, lehúzatjuk cukorkaramellen. Egy kevés fehérbort adunk hozzá, utána félretesszük hűlni. Ezután a felvert tejszínhez keverjük, és a megsült piskóta tetejére halmozzuk.

Egy másik édességreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Piskóta gyümölcsös habbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.