Piskóta gyümölcsös habbal

A piskóta gyümölcsös habbal recept hozzávalói

3 db tojás, 4 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, egy csipet sütőpor, só, 1 evőkanál darált mák, 1 teáskanál joghurt, 1 db körte, 2 db mandarin, 8 dkg eper, 2 dl tejszín

Piskóta gyümölcsös habbal

Piskóta gyümölcsös habbal

 

A piskóta gyümölcsös habbal recept elkészítése

 

Ez most az igazán egyszerű sütik kategóriájába tartozik. Amikor a recept megszületett, az volt a cél, hogy hamar ugyan, de azért remek édesség készüljön. Nos, ez lett belőle, nézzék meg, és készítsék is el így!

A tojásokat felütjük, külön tesszük a fehérjét a sárgájától. A sárgájába 2 evőkanál cukrot teszünk, felverjük habosra. A fehérjét egy evőkanál cukorral verjük fel.

A sárgájához keverjük a fehérjét adagolva és a lisztet meg a mákot, joghurtot. Formába tesszük, megsütjük. A mákhoz aktuális árat itt találnak.

A gyümölcsöket összevágjuk, lehúzatjuk cukorkaramellen. Egy kevés fehérbort adunk hozzá, utána félretesszük hűlni. Ezután a felvert tejszínhez keverjük, és a megsült piskóta tetejére halmozzuk.

 

Egy másik édességreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Piskóta gyümölcsös habbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.