Piskóta mákkal, joghurttal, valamint gyümölcsös habbal

Hozzávalók, piskóta mákkal, joghurttal, valamint gyümölcsös habbal

3 db tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
egy csipet sütőpor

1 teáskanál joghurt
1 db körte
8 dkg erdei gyümölcs
2 dl tejszín
1 evőkanál mák (darált)
2 db mandarin

 

Piskóta mákkal, joghurttal, valamint gyümölcsös habbal

Piskóta mákkal, joghurttal, valamint gyümölcsös habbal

 

A piskóta mákkal, joghurttal, valamint gyümölcsös habbal recept elkészítése

 

A tojásokat felütjük, és külön tesszük a fehérjét a sárgájától. A tojás sárgájába két evőkanál cukrot teszünk, és felverjük habosra. A fehérjét csak egy evőkanál cukorral verjük fel. A sárgájához lassan hozzákeverjük a fehérjét, a lisztet, a mákot és a joghurtot. Beletesszük a formába és megsütjük. A mákhoz aktuális árat itt találnak.

Cukrot karamellizálunk, a gyümölcsöket összevágjuk, és rátesszük a karamellizált cukorra. Egy kevés fehérbort adunk hozzá, és félretesszük hűlni. Miután kihűlt a felvert tejszínhez keverjük, és a megsült piskóta tetejére halmozzuk.

Egy más jellegű édesség receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Piskóta mákkal, joghurttal, valamint gyümölcsös habbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.