Pisztáciás, marcipános őszibarack

A pisztáciás, marcipános őszibarack recept hozzávalói

4 dkg pisztácia, 10 dkg marcipán, 2 dkg porcukor, 2 evőkanál őszibaracklikőr, 5 dkg vaj, 4 db érett őszibarack, 8 levél rétestészta

Pisztáciás, marcipános őszibarack

Pisztáciás, marcipános őszibarack

 

A pisztáciás, marcipános őszibarack recept elkészítése

 

Gyorsan elkészülő, látványos édesség, akár hétköznapra is. Biztos, hogy lesz, aki örül egy ilyen meglepetésnek, ne hagyják ki!

A pisztáciát nagyobb darabokra vágjuk. A marcipánmasszával összekeverjük a porcukrot és a likőrt, majd a vajjal egyneműsítjük. A marcipánmasszához aktuális árat itt találnak.

A barackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A mag helyére betöltjük a marcipántölteléket. Rétestésztát vékonyan megvajazunk, majd ízlésesen becsomagoljuk a töltött barackot.

Összefogjuk, és alufóliával megkötjük. Sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Tálaláskor jéghideg vaníliafagylalttal kínáljuk, és a megmaradt pisztáciával dekoráljuk.

 

Egy másfajta őszibarackos receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pisztáciás, marcipános őszibarack
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.