Profiterols

Hozzávalók, profiterols

15 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé
11 dkg liszt
14 db tojás, ebből 8 tojás sárgája
vaj
fél vaníliarúd
0,5 l tej
8 dkg zsiradék

 

 

A profiterols elkészítése

 

A mini fánkokat a műsoridő rövidsége miatt mi előre elkészítettük. A vizet a zsírral felforraljuk, egy csipet sót, cukrot teszünk bele. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük lassú tűzön, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Habverő géppel keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Addig keverjük, amíg langyos nem lesz, majd sütőlapra egy habzsákból kinyomkodjuk, és 180 fokos sütőben, kevés párával 15-18 percig sütjük. Azaz: helyezzünk a sütőbe egy vízzel teli edényt! A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, ezt a feladatot a műsorban Sorel vállalta magára. Utána a kis fánkgolyókat tejszínhabbal megtöltötte.

A tejet vaníliával felforraljuk. Lefedjük, hogy meleg maradjon. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet. A tejet is, arra ügyelve, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön, vagy gőz felett, állandóan keverve besűrítjük. Utána levesszük a tűzről, és belekeverjük az előzőleg felolvasztott csokoládét, végül langyosra hűtjük. A fánkokat ezzel a masszával vonjuk be. Ha nem gyerekeknek készül, kevés rumot is tehetünk bele. Tejszínhabbal, narancsszeletekkel és mentalevéllel díszítjük.

 

Profiterols

Profiterols

 

Kipróbálna egy másik csokis sütit is? Itt a lehetőség!

A teljes videóreceptet itt találják.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Profiterols
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.