Pudingos piskótatorta őszibarackkal

Hozzávalók, pudingos piskótatorta őszibarackkal

1 csomag babapiskóta
tej
néhány csepp rumaroma
1 csomag citrom ízű pudingpor
5 dl tej
4 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
50 dkg őszibarack
5 dkg dió, durvára vágva

 

Pudingos piskótatorta őszibarackkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pudingos piskótatorta őszibarackkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A pudingos piskótatorta őszibarackkal recept elkészítése

 

Ennek a sütinek az egyszerű alapanyag a lényege, babapiskóta, puding, gyümölcs. Majdnem minden benne van, amitől egy desszert desszert, nem igaz? Nézzék meg, próbálják ki!

A babapiskótát rumos tejbe mártogatjuk, és kibéleljük vele egy nagyobb tortaforma alját. A forma oldalára félbetört, szintén megmártott piskótát állítunk szorosan egymás mellé, gömbölyű felükkel felfelé.

Elkészítjük a pudingot, beletesszük a citrom héját és levét, majd felét a kibélelt tortaformába simítjuk. Erre kerül az őszibarack, majd a maradék puding. A tetejét 5 dkg durvára vágott dióval meghintjük. Fél napig hűtjük. Citrom ízű pudingporhoz aktuális árat itt találnak.

Itt találnak egy másfajta barackos receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Piskótatorta őszibarackkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.