Rakott mákos metélt

A rakott mákos metélt recept hozzávalói

40 dkg szélesmetélt, 4 dl tejföl, 6 db tojás, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 15-20 dkg mák, 15 dkg szilvalekvár, 5 dkg vaj

Rakott mákos metélt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Rakott mákos metélt, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rakott mákos metélt recept elkészítése

 

Egy igazén egyszerű, kedvenc édesség következik. Legalábbis, nálunk, a Mit főzzünk ma? konyhájában ez bizony nagy kedvenc. Megmutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni, és az az igazság, hogy elég hamar el is szokott fogyni. Nézzék meg, készítsék el így!

A tejfölbe keverjük a tojássárgát, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját, a cukor felét, elkeverjük benne a kifőtt széles metéltet. A tojások felvert cukros habját a tésztánkhoz keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön.

Vajazott morzsázott jénaiba vagy tepsibe rétegezzük a tésztát, megszórjuk mákkal a szilvalekvárból teszünk rá. Addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A szilvalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Közepesen meleg sütőben készre sütjük. Tálaláskor forró szilvalekvárt vagy vaníliaöntetet kínálunk.

 

Szélesmetélt másképp felhasználva - nézzék meg!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott mákos metélt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.