Részeges kifli

Hozzávalók, részeges kifli

  • 4 kis kifli,
  • 3 dl fehér bor,
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi tört szegfűszeg,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 db tojás,
  • 13-15 dkg liszt,
  • 2-3 evőkanál lekvár,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 2 dl tejföl,
  • vaníliás cukor,
  • késhegynyi reszelt citromhéj

 

Részeges kifli, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Részeges kifli, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A részeges kifli elkészítése

 

A kifliket egyenként négy darabra vágjuk. A bort megédesítjük. Ha a cukor vagy az édesítő elolvadt benne, a kiflire öntjük. Néhány percig áztatjuk, majd megfordítjuk, hogy minden oldala beszívhasson valamennyi bort. Ezután a megmaradt bort leöntjük és félretesszük.

A tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a megmaradt borral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, az olajjal, a sóval és a lekvárral. Annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrű palacsintatészta-massza legyen. Kevés cukorral ízesítjük.

A kiflidarabokat egyenként lisztbe mártjuk, majd a tésztában megforgatva, bő, forró olajba téve, takaréklángon szép sárgásbarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. Megszórjuk vaníliás cukorral vagy az édesítővel, és reszelt citromhéjjal ízesített tejföllel tálaljuk.

Egy másik remek desszertet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Részeges kifli
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.