Ribizlis fánk

Hozzávalók

2,5 dl víz, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 4 db tojás, 25 dkg ribizli, 10 dkg cukor, 3 dl tejszín

 

Ribizlis fánk

Ribizlis fánk

 

A ribizlis fánk elkészítése

A vizet felforraljuk, beletesszük a margarint és a lisztet. A tűzről levéve keverőgéppel kikeverjük, és beletesszük egyenként a 4 db tojást.

Csillagcsöves nyomózsákból kis gömböket formálunk (ha más nincs, hagyományos zacskó lyukasztott sarkával is lehet), majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Akkor jó, ha szép világosbarna, és könnyen leválik a tepsiről.

A cukrot lekaramellizáljuk egy forralóban, hozzáadjuk a ribizlit, majd jól megfőzzük, és a felvert tejszínhabhoz keverjük, végül a fánkba töltjük. A ribizlihez aktuális árat itt találnak.

Egy másik édességet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ribizlis fánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.