Rumos meggyfelfújt

A rumos meggyfelfújt hozzávalói

4 db tojás,
5 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db citrom reszelt héja,
5 evőkanál liszt,
0,8 dl habtejszín,
20 dkg rumba áztatott meggybefőtt,
vaj,
liszt a forma kikenéséhez, beszórásához,
vaníliás porcukor a tálaláshoz

 

Rumos meggyfelfújt

Rumos meggyfelfújt

 

Így készül a rumos meggyfelfújt

 

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és egyenletesen tovább keverve beleöntjük a tejszínt.

Ha sima a tésztánk, lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a magozott lecsepegtetett meggyet, majd vajazott lisztezett formákba, háromnegyedig töltjük. Ezután 180 fokos sütőbe téve, 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Meggybefőtthöz aktuális árakat itt találnak, a rumhoz pedig itt.

Egy másik édességreceptet itt találnak.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rumos meggyfelfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.