Rumos rózsafánk áfonyalekvárral

A rumos rózsafánk áfonyalekvárral recept hozzávalói

  • 50 dkg finomliszt,
  • 0,5 dkg élesztő ,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2 db tojássárgája,
  • 1 dl rum,
  • meleg tej,
  • 4 dkg vaj,
  • 5 dl olaj a sütéshez,
  • rumos áfonyalekvár,
  • tálaláshoz porcukor
Rumos rózsafánk áfonyalekvárral

Rumos rózsafánk áfonyalekvárral

 

A rumos rózsafánk áfonyalekvárral recept elkészítése

 

Ez a fánk a nevét az alakjáról kapta, épp ezért figyeljünk az utasításokra, és így formázzuk meg. Csábító lesz, mint a rózsa, igazi egyszerűen elkészíthető különlegesség. Nézzék meg, és feltétlen készítsék is el!

A finomlisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, a porcukrot, a tojássárgákat, a rumot és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, fél centi vastagra nyújtjuk, és három különböző nagyságú szaggatóval ugyan annyi tésztakorongot szaggatunk belőle. Most mindegyik szélét centinként bevagdaljuk, hogy a közepük egybe maradjon, majd a közepüket megvizezzük, és három különböző nagyságú bevagdalt tésztalapot egymásra fektetünk.

A közepüket összenyomjuk, majd ha mindegyik fánk elkészült, konyharuhával letakarva megkelesztjük, és a forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük. Ha megsültek, lecsepegtetjük, és papírszalvétára szedjük. Áfonyalekvárral tálaljuk. Az áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

 

Itt egy másik áfonyás receptet találnak, nézzék meg ezt is, és készítsék el!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Rumos rózsafánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.