Rumos rózsafánk áfonyalekvárral

Hozzávalók, rumos rózsafánk áfonyalekvárral

  • 50 dkg finomliszt,
  • 0,5 dkg élesztő ,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2 db tojássárgája,
  • 1 dl rum,
  • meleg tej,
  • 4 dkg vaj,
  • 5 dl olaj (sütéshez),
  • rumos áfonyalekvár,
  • tálaláshoz porcukor

 

Rumos rózsafánk áfonyalekvárral

Rumos rózsafánk áfonyalekvárral

 

A finomlisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, a porcukrot, a tojássárgákat, a rumot és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, fél centi vastagra nyújtjuk, és három különböző nagyságú szaggatóval ugyan annyi tésztakorongot szaggatunk belőle. Most mindegyik szélét centinként bevagdaljuk, hogy a közepük egybe maradjon, majd a közepüket megvizezzük, és három különböző nagyságú bevagdalt tésztalapot egymásra fektetünk.

A közepüket összenyomjuk, majd ha mindegyik fánk elkészült, konyharuhával letakarva megkelesztjük, és a forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük. Ha megsültek, lecsepegtetjük, és papírszalvétára szedjük. Áfonyalekvárral tálaljuk. Az áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szívesen böngészne a Mit főzzünk ma? recepttárában, itt teheti meg. Reméljük, megtalálja a kedvére való receptet, és el is készíti. Holnap visszavárjuk!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Rumos rózsafánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.