Sissi kedvence, a bécsi apácafánk

Hozzávalók, Sissi kedvence, a bécsi apácafánk

270 gramm méz
2 száraz zsemle
60 gramm mandula
1 teáskanál fahéj
3 szem őrölt szegfűszeg
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
250 gramm finomliszt
2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
1 egész tojás

A Sissi kedvence, a bécsi apácafánk recept elkészítése

A maradék 20 deka mézből, a 3 tojássárgájából és a tejszínből tésztát gyúrunk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd a felét kirakjuk a golyócskákkal, megkenjük a felvert tojással, és ráhelyezzük a tésztalap másik felét.

A kis halmok körül benyomkodjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk. Vékonyan vajazott tepsiben, közepes hőfokon kb. 25 perc alatt világos színűre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. Egy másik remek fánkreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

(Recept: Szabó Margit - Gödöllői Királyi Szakácskönyv, itt vásárolható meg.)

Cím
Recept neve
Sissi kedvence, a bécsi apácafánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.