Sissi kedvence, a bécsi apácafánk

A Sissi kedvence, a bécsi apácafánk recept hozzávalói

270 gramm méz, 2 db száraz zsemle, 60 gramm mandula, 1 teáskanál fahéj, 3 szem őrölt szegfűszeg, 1 narancs reszelt héja, 1 citrom reszelt héja, 250 gramm finomliszt, 2,5 dl tejszín, 3 db tojássárgája, 1 egész tojás

A Sissi kedvence, a bécsi apácafánk recept elkészítése

A maradék 20 deka mézből, a 3 tojássárgájából és a tejszínből tésztát gyúrunk. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd a felét kirakjuk a golyócskákkal, megkenjük a felvert tojással, és ráhelyezzük a tésztalap másik felét.

A kis halmok körül benyomkodjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk. Vékonyan vajazott tepsiben, közepes hőfokon kb. 25 perc alatt világos színűre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Egy másik remek fánkreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

(Recept: Szabó Margit - Gödöllői Királyi Szakácskönyv, itt vásárolható meg.)



Comments are closed.