Somlói galuska egy kicsit másképp készítve

Hozzávalók, somlói galuska egy kicsit másképp készítve

2 dl tejszín
1 üveg (kicsi) lekvár
1 tepsi piskóta
cukor
1 csomag pudingpor (hidegen kikeverhető)
2 dl joghurt
1 db citrom
1 db narancs

 

Somlói galuska egy kicsit másképp készítve

Somlói galuska egy kicsit másképp készítve

 

A somlói galuska egy kicsit másképp készítve recept elkészítése

 

A fehér piskótát triple sec-es, citromos, narancsos cukorsziruppal meglocsoljuk, eperdzsemmel megkenjük. A tejszínt kemény habbá felverjük. Az epres joghurtot összekeverjük a hidegen kötő pudingporral, a tejszínhabbal lazítjuk.

Egy tálba alulra elfektetjük a lekváros piskótánkat, krémet kenünk rá, egy réteg piskóta következik, meglocsoljuk a sziruppal, lekvározzuk, krémmel megkenjük. Rárakunk egy újabb réteg piskótát, a maradék sziruppal átitatjuk, vékony krémmel megkenjük a tetejét, és 8-10 órára betesszük a hűtőszekrénybe. A lekvárhoz széles választékot és aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál kanállal galuskát szaggatunk a süteményünkből, meglocsoljuk csokiöntettel, és tejszínhabbal díszítjük.

Egy másik édesség receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Somlói galuska egy kicsit másképp készítve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.