Spanyol churros

A spanyol churros hozzávalói

  • 6 dl liszt,
  • 3 kávéskanál sütőpor,
  • 1/2 kávéskanál só,
  • 1 db tojás,
  • 4-4,5 dl tej,
  • 8 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál fahéj,
  • olaj

 

"<yoastmark

 

A spanyol churros elkészítése

 

A lisztet, sütőport, sót egy tálba szitáljuk, összekeverjük és középen egy mélyedést készítünk. Felverjük a tojást a 2,5 dl tejjel és a liszt közepébe öntjük. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és sima krémes masszává keverjük.

Végül rudakat szaggatunk belőle vagy kanállal kis gömböcskéket, és forró olajban kisütjük, tálalás előtt cukros fahéjat szórunk rájuk.

Spanyolországban gyakran forró italok mellé (forró csoki, tejeskávé) szolgálják fel, van, ahol forró csokoládéba mártogatva fogyasztják.

Ha szeretne még böngészni sok-sok sütirecept között, egyszerűek, bonyolultak között, akkor azt itt teheti meg. Nézzen körül, és ne feledje, várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat! 

Cím
recipe image
Recept neve
Spanyol churros
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.