Sült alma szárított barackkal

A sült alma szárított barackkal recept hozzávalói

8 dkg szárított barack, 8 dkg dióbél, 4 db alma, 5 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál cukor, 3 dkg méz, 0,5 dl calvados

Sült alma szárított barackkal

Sült alma szárított barackkal

 

A sült alma szárított barackkal recept elkészítése

 

Az alma nagyon kiváló alapanyag a gasztronómiában. Sokszor nyúlunk hozzá, akár hideg előételként, kellemes levesként, főételhez köretként és nem utolsósorban desszertként. A  különböző almafajtáknál figyelembe kell venni azok puhulási, sütési idejét. Most desszert készül az almával, szárított gyümölccsel, és ha már alma, természetesen dióval.

 

ALAPRECEPT:

 

A szárított barackot 1 cm-es kockákra vágjuk, a diót durvára daraboljuk, az almát magházától megszabadítjuk. Tűzálló tálat vajjal kikenünk. Fehérbort fahéjjal és cukorral összekeverünk, és a vajazott formába öntjük.

A mézet egy serpenyőben felhevítjük, a durvára vágott diót és a kockabarackot hozzáadjuk. Felengedjük a calvadossal, majd beforraljuk. Az almákat egymás mellé tesszük, a diótölteléket ráhalmozzuk. A maradék vajat ráöntjük a tetejére és a maradék fahéjjal megszórjuk. Almához aktuális árat itt találnak.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Tálaláskor vaníliamártást vagy fahéjmártást kínálunk hozzá. Borsmentával díszítjük.

Sült alma szárított barackkal, az alaprecept szerint

Sült alma szárított barackkal, az alaprecept szerint

A MIT FŐZZÜNK MA? MŰSORÁBAN

 

Amikor ezt a receptet elkészítettük a Mit főzzünk ma? műsorában, apróbb változtatásokat eszközöltünk. Mivel serpenyőben készítettük el ezt az ételt, hogy a kedves nézők jobban láthassák, félbevágtuk az almákat, és cukros vajban pirítottuk.  Az almák betöltésük után a mézes lében rottyannak egyet. A többi megegyezik az alaprecepttel.

A műsorban fahéjmártást adtunk az almához. Fahéjmártást könnyen készíthetünk: kész vaníliamártáshoz 1 teáskanál fahéjat teszünk. És hogy készül el a vaníliamártás? Nos elég egyszerűen, például vaníliapudingból, de természetesen a főzött vaníliaöntet is remek.

 

Itt pedig egy másfajta almás receptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sült alma szárított barackkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.